U trendu

Nije bilo oružja u incidentu s Trampom

Nikakvo oružje nije nadjeno u subotu uveče posle meteža zbog koga je Donald Tramp brzo sklonjen s bine tokom predizbornog skupa u Rinu, u američkoj državi Nevadi, saopšteno je medijima iz struktura tajnih službi.

Tramp se vratio na binu nekoliko minuta posle incidenta, zahvalio se bezbednjacima i rekao okupljenima: „Niko nije rekao da će biti lako za nas. Ali nas nikad neće zaustaviti, nikad nas neće zaustaviti“.

Republikanski predsednički kandidat govorio je svojim pristalicama na skupu, kada je izbila gužva u publici blizu bine, zbog čega su ga dva agenta tajne službe brzo okružila i odvela.

U saopštenju izdatom kasnije sinoć, tajne službe su saopštile da je neko ispred bine uzviknuo „puška“ ali da nikakvo oružje nije pronadjeno u sprovedenoj istrazi.

Pretresena je jedna osoba koja je i privedena. Zvaničnici nisu objavili osobe i da li će protiv nje biti podignuta optužnica. U saopštenju se navodi da se sprovodi istraga o incidentu. Navodi se i da svi koji učestvuju na ovakvim skupovima prolaze kroz  detektore i da ulaze u zaštićene zone.

Tramp je juče ceo dan proveo u kampanji na Floridi, u Severnoj Karolini i Nevadi, gde je rekao da za razkliku od svoje rivalke Hilari Klinton kojoj su potrebne zvezde kao što su Džej Zi i Bijonse da je podupru, njemu nije potrebna takva podrška da bi privukao mase.

Tramp planira da danas, u završnici kampanje za predsedničke izbore koji se održavaju 8. novembra, održi završne skupove u državama Mičigen i Minesotu, u pokušaju da pridobije tradicionalno demokratska uporišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar