U trendu

Nikolić se pohvalio dočekom u Indoneziji (foto)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je tokom prvog dana boravka Indoneziji Nacionalni muzej i obišao je Nacionalni spomenik Indonezije.

Prilikom obilaska Nacinalnog muzeja Indonezije predsednik Nikolić upisao je u knjigu utisaka: “Verovatno da reči nisu potrebne i ne mogu da opišu osećaj poštovanja prema vašoj istoriji i civilizaciji“, saopštila je služba za saradnuju sa medijima predsednika.

Nacionalni muzej Indonezije obeležio je ove godine 238. godišnjicu postojanja, a nalazi se u središnjoj Džakarti, na Merdeka trgu. U ovom muzeju nalaze se muzejske, istorijske i etnološke zbirke iz cele Indonezije.

Kao najstariji muzej u Indoneziji, Nacionalni muzej Indonezije pretrpeo je značajne promene u pogledu kolekcija, izgradnje samog zdanja i drugih tehničkih programa. Istovremeno, rastuće interesovanje javnosti za uloge i rad ovog muzeja ogleda se u sve većem broju posetilaca.

Danas se Nacionalni muzej Indonezije može pohvaliti završetkom radova na novom severnom krilu, koje se sastoji iz sedam nivoa, od čega se na četiri nalaze stalne postavke – Čovek i okruženje, Znanje, tehnologija i privreda, Društvena organizacija i obrasci naseljavanja, Dragocenosti i keramika.

Ikona Džakarte, Nacionalni spomenik Monas, svojom dugom i bogatom istorijom okuplja ljude sa svih strana. Mesto na kojem se spomenik nalazi centar je za održavanje kulturnih manifestacija i festivala. U kompleksu spomenika nalazi se muzej Gajah Mada, koji poseduje raznovrsno kulturno i umetničko bogatstvo iz cele Indonezije. Mnogi od arheološki pronađenih predemeta nalaze se u Monasu.

Predsednik Nikolić doputovao je u trodnevnu posetu Republici Indoneziji, gde ga je dočekao ministar saobraćaja u tamošnjoj vladi Ignasius Đonan, a zajednički je konstatovano prijateljstvo dve zemlje sa čvrstim temeljom još iz perioda Pokreta nesvrstanost.

(Tanjug)

https://www.facebook.com/predsednikrs/photos/a.187385737974812.40527.161356427244410/1076149375765106/?type=3

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.