U trendu

NKT: Upozoriti MCP na sve epidemiološke rizike

PODGORICA – Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dalo je instrukciju Institutu za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore da preduzme mere iz svoje nadležnosti i dodatno upozori Mitropoliju crnogorsko-primorsku (MCP) na sve epidemiološke rizike uočene u petak i danas u okviru ceremonija odavanja počasti preminulom mitropolitu Amfilohiju, saopšteno je večeras iz IJZ.

Iz NKT su kazali da nakon što je doktorka Kliničkog centra Crne Gore Nevenka Pavličić od njih zatražila pismom izdavanje naloga za zatvaranje kovčega preminulog mitropolita Amfilohija, predsednik NKT Milutin Simović sugerisao da IJZ u direktnom kontkatu sa MCP, na osnovu juče i danas uočenih epidemioloških rizika u okviru obreda, da sveštenstvu dodatne jasne preporuke.

„Predsednik NKT je zahvalio profesorki Pavličić na inicijativi. Dr Pavličić je izrazila nadu da će je predstavnici Srpske pravoslavne crkve prihvatiti i realizovati u praksi preporuke IJZ zbog građana Crne Gore“, kazali su iz NKT, prenele su „Vijesti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar