Nova demokratija: Istorijska pobeda;SIRIZA: Bićemo jaka opozic

ATINA – Nakon prvih preliminarnih rezultata na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, gde opoziciona Nova demokratija beleži ubedljivo vođstvo ispred vladajuće SIRIZE, izvori iz ND komentarišu da je reč o istorijskoj pobedi, prenosi grčka agencija ANA-MPA.

„Ovo je istorijska pobeda Nove demokratije koja se pripisuje Kirijakosu Micotakisu. Ako se potvrde preliminarni rezultati, Nova demokratija danas je dostigla jednu od najvećih pobeda od 1974. godine. Podsećamo vas da je slično vođstvo poslednji put zabeleženo 1981. godine i ovo pokazuje da građani žele da izađu iz krize i povrate osečaj normalnostu u našoj zemlji“, navode izvori stranke.

Takođe iz Nove demokratije dodaju da je rezultati odraz neodobravanja politike koju je vodila SIRIZA.

„Grci su glasali za svoje živote i izabrali su program Nove demokratije kako bi povećali svoj životni standard, uživali u smanjenju poreza, dobili nova i bolja radna mesta i osigurali bezbednost za sve“, objašnjavaju neimenovani izvori Nove demokratije.

Oni su dodali da rezultat povečava njihovu odgovornost i napominju da Grčka ulazi u novu eru ostavljajući krizu i sve što je vraćalo zemlju nazad.

S druge strane, izvori iz vladajuće SIRIZE poručili su da će poštovati volju naroda ako se ispostavi da su tačni preliminarni rezultati.

„SIRIZA je ipak dobila značajan procenat glasova na izborima u izuzetno teškim okolnostima“, navode izvori iz ove stranke.

Kako su istakli, SIRIZA ostavlja bogato nasleđe, zemlju sa regulisanim javnim dugom, bez memoranduma i kredita MMF, sa stabilnim javnim finansijama, smanjenom stopom nezaposlenosti, socijalnom zaštitom i devet uzastopnih kvartala privrednog rasta.

„Mi ćemo braniti ta dostignuća sa pozicije jake opozicije“, poručili su iz SIRIZE.

(Tanjug)

Napišite komentar