U trendu

Nova eksplozija u Londonderiju, robot deaktivira bombu

BELFAST – U Londonderiju u Severnoj Irskoj danas se začula jaka eksplozija, ubrzo zatim još jedna, a crni gusti dim je izlazio iz napuštenog kombija u delu grada koji je policija ranije zatvorila, nakon što je specijalni robot za deaktiviranje bombi ubačen u vozilo, izjavili su Rojtersu svedoci sa lica mesta.

Policijac koji je obezbeđivao ovu lokaciju izjavio je da vojska sprovodi kontrolisanu eksploziju na vozilu za koje je ranije saopšteno da su ga tri maskirana muškarca otela i u njega ubacila predmet, a potom napustila vozilo.

Navodno otimanje kombija usledilo je nakon što je u subotu automobil bomba eksplodirao ispred gradskog suda.

I to su vozilo takođe oteli maskirani muškarci.

U eksploziji automobila-bombe u subotu nije bilo povređenih.

Policija, koja intenzivno radi na slučaju eksplozije automobila-bombe ispred zgrade suda u Severnoj Irskoj saopštila je da je uhapsila petoricu muškaraca, četvoricu u nedelju i jednog danas, a novi izvještaji o slučaju otetih vozila potvrđuju da je evakuisano stanovništvu u Londonderiju, prenosi AP.
Policija je ranije saopštila da postoji sumnja da irski republikanski ekstremisti stoje iza eksplozije ispred suda u subotu, dok su političari u Severnoj Irskoj osudili ovaj napad, prenosi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.