Nova istraga u slučaju Nataše Kampuš

Slučaj otmice Nataše Kampus, koji je ušao u kriminalističke anale Austrije, ponovo je pred istražnim organima. Brat bivšeg glavnog istražitelja u ovom slučaju, Karl Krel, podneo je prijavu u vezi smrti otmičara Kampuševe, Volfganga Priklopila. On sumnja da je Prilkopil ubijen, odnosno da nije izvršio samoubistvo kao što se ranije tvrdilo.

Portparol tužilaštva u Beču Mihael Klakl potvrdio je ponovno pokretanje slučaja. „Tačno je da postoji prijava u vezi smrti Priklopila. Ona se trenutno analizira“, naglasio je on. Tužilaštvo treba da utvrdi da li prijava sadrži nešto novo, što već nije bilo predmet višegodišnjih, sveobuhvatnih istraga.

Tada desetogodišnja Nataša Kampuš je oteta 2.marta 1998.godine i više od osam godina ju je Priklopil držao u podrumu svoje kuće. Tek 23. avgusta 2006.godine, kada je postala punoletna, uspela je da pobegne od svog otmičara. Priklopil je tada izvršio samoubistvo bacivši se pod voz. Iako je policijska istraga pokazala da je Priklopil izvršio samoubistvo, što je i Kampuš potvrdila, nikada nisu prestale da kruže teorije zavere. Inače, tadašnji glavni istražiltelj Franc Krel, prema zvaničnim podacima, izvršio je samoubistvo juna 2010.godine. Njegov brat sada tvrdi da je Priklopil bio mrtav, kada ga je pregazio voz i da je prethodno ubijen.

(Tanjgu)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike