U trendu

Nova Mis Nemačke 33-godišnja majka dvoje dece

BERLIN – Anja Kalenbah, 33-godišnja majka dvoje dece, postala je nova Mis Nemačke nakon pobede na obnovljenom takmičenju za koje organizatori kažu da je usredsređeno na uverenja i ličnosti žena, a ne na njihov izgled.

Obučena u crne pantalone, Kalenbahova, koja je prethodno bila misica pokrajine Tiringije, prevagnula je nad kandidatkinjama iz 15 drugih nemačkih država u finalu takmičenja „Osnaživanje autentičnih žena“, emitovanog sinoć preko Jutjuba, prenosi Rojters.

Suočeni s kritikama da su takva takmičenja seksistička, prevaziđena i da pojačavaju mizoginističke stavove, drugi organizatori, uključujući Mis SAD, takođe su odustali od natecanja kao što je takmičenje u kupaćim kostimima.

Organizatorka Mis Nemačke rekla je da žene starosti između 18 i 39 godina treba da pokažu da „imaju jasan cilj na umu i da su posvećene su boljem sutra“.

Među kandidatkinjama je bila i žena koja se bori protiv ideala „mršavo je lepo“, druga je usredsređena na informisanje javnosti o lošim stranama verskih sekti, a treća je aktivistkinja koja se bori protiv razlika u platama među polovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.