Nova šefica Euleksa stupa na dužnost

Na dužnost šefa Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks), danas je stupila grčki diplomata Aleksandra Papadopoulou.

Foto: Beta

Foto: Beta

Ambasadorka Papadopoulou, koja je zamenila italijanskog diplomatu Gabriele Meučija, visoki je grčki diplomata sa dugogodišnjim iskustvom na Balkanu, a prethodno je na Kosovu bila šefica Grčke kancelarije za vezu 2000. godine, saopštio je Euleks.

Ona je nedavno bila stalni predstavnik Grčke u Evropskoj uniji u Briselu, Belgiji, kao i generalna direktorka za pitanja EU pri Ministarstvu spoljnih poslova Grčke tokom nedavnog grčkog predsedavanja EU 2014. godine. Ambasadorka Papadopoulou je bila i zamenica stalnog predstavnika Grčke u Ujedinjenim Nacijama i šefica Grčke kancelarije za vezu u Skoplju pet godina.

„Zadovoljstvo mi je da budem na čelu Misije Eeleks, koja nastavlja da pomaže vlastima u razvoju nezavisnog i efikasnog sistema vladavine prava ovde na Kosovu“, izjavila je ambasadorka Papadopoulou.

Tokom narednih dana i nedelja, ambasadorka Papadopoulou će se sastati sa Eulekosovim ključnim partnerima i visokim kosovskim zvaničnicima, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar