najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nova vlada u Kijevu mora da ubrza reforme

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel pozvali su danas novu ukrajinsku vladu da “ubrza reforme”, posebno o oblasti borbe protiv korupcije, kao i da postigne “brzi napredak” i kada je u pitanju mirovni proces na istoku zemlje.  

“Neophodno je da nova dinamika koja se stvorila smenom vlade da brze i konkretne rezultate”, saopšteno je u Parizu posle telefonskog razgovora Angele Merkel, Olanda i predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Oland i Merkelova su “dali podršku ukrajinskim vlastima u bržem sprovodjenju unutrašnjih reformi, posebno u oblastima modernizacije zemlje, borbe protiv korupcije i reforme pravosudja”, navodi se u saopštenju iz Jelisejske palate.

Predsednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Grojsman izabran je juče za premijera Ukrajine, na predlog šefa države Petra Porošenka.

Dosadašnji premijer Arsenij Jacenjuk ponudio je u nedelju ostavku zbog sporih reformi i korupcionaških afera. Njegova vlada je u februaru preživela glasanje o poverenju, ali su dve partije zatim izašle iz vladajuće koalicije.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike