U trendu

Nove eksplozije u Tjencinu

Nove eksplozije potresle su danas milionski Tjencin, u Kini, gde je u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda ove nedelje stradalo 85 ljudi.

Mediji su javili da se čulo sedam ili osam eksplozija, ali da se za sada ne zna njihov uzrok. 

Kineska agencija Sinhua javila je da se od eksplozija ponovo razbuktala vatra i da se u vazduhu  mogu videti crni oblaci dima.

Izdata je naredba o evakuaciji stanovništva u prečniku od tri kilometra od mesta nesreće.

Kineska vlada danas je  objavila da je prema novon bilansu u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda u Tjencinu, u Kini stradalo je 85 ljudi,ali izgleda da taj broj nije konačan.Medju žrtvama je 21 vatrogasac, što je najveći broj stradalih vatrogosaca u jednoj nesreći u Kini za poslednjih 60 godina.

Članovi porodica vatrogasaca koji se vode kao nestali upali su danas na konferenciju za novinare  kineske vlade i zatražili odgovore o sudbini njihovih najbližih.  

U noći između srede i četvrtka je u dve eksplozije, koje su se mogle videti iz svemira,  povredjeno 720 ljudi.

Kinesko ministarstvo za zaštitu prirodne okoline juče je saopštilo da su pored mesta eksplozija u lučkom gradu Tjencinu u severnoj Kini nadjeni tragovi cijanida i drugih opasnih supstanci.

Koncentracija štetnih materija, koje su pronađene u dva kanalizaciona odvoda kraj mesta eksplozije, osam puta je veća od uobičajenog nivoa.

U Tjencin je poslato 200 vojnika obučenih za hvatanje u koštac sa posledicama nuklearnih, bioloških i hemijskih katastrofa.

Ustanovljene su 22 stanice za praćenje ekološke situacije a pet stanica kontroliše kvalitet vode.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.