U trendu

Novi detalji napada na crkvu u Beču: Možda je osveta?

Austrijska policija još nije ušla u trag licima koja su napala monahe u crkvi jednog manastira u Beču, ali su se pojavile spekulacije da se ne radi o pljački, već da bi motiv napada mogla biti osveta.

U napadu u četvrtak kasno posle podne na crkvu manastira bratstva „De la Sal“ povređeno je pet monaha.

Ovaj manastir je poznat u Beču kako po pedagoskim rezultatima, jer u okviru verske institucije postoji škola, ali i po negativnom, jer je u prošlosti bilo i slučajeva seksualnog zlostavljanja štićenika ove institucije.

Bivši učenici ove škole i njihovi roditelji smatraju da bi motiv za napad na monahe, koji je bio veoma brutalan, mogao biti osveta.

Naime, napad se dogodio na rođendan monaha koji je suspendovan nakon prijave zbog seksualnog zlostavljanja. On je bio i među povređenima.

Priča o navodnoj pljački sve je sumnjivija, jer je jedan ili dva napadača bio naoružan pištoljem, i to još oružjem koje su monasi ilegalno posedovali i koji je bio smešten u sefu manastira.

Sef je bio otvoren nakon napada, i pištolj je nestao, te se postavlja i pitanje odakle su napadači znali za sef i kako su ga otvorili tako brzo, i znali za njegov sadržaj.

„Može biti da se radilo o klasičnoj pljački, ali i o krivičnom delu čija je pozadina vezana za odnos napadač i žrtve“, kazao je portparol policije Patrik Majerhofer.

On je preneo da su napadnuti protivrečni po pitanju broja napadača, da li ih je bilo dvoje ili samo jedan.

Što se počinioca tiče policija i dalje nema nikakav trag.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.