najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Novi lekarski nalazi: Klinton podobna da bude predsednik

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton objavila je danas nove informacije o svom zdravstvenom stanju, sa lekarskim zaključkom da je zdrava i „podobna za obavljanje predsedničkog mandata“, javlja AFP.

Klintonova se oporavlja od „blage, nezarazne“ upale pluća, koja joj je dijagnostikovana nakon što joj je pozlilo u nedelju na komemoraciji za žrtve terorističkih napada izvedenih u SAD 11. septembra 2001, podseća francuska agencija.

Bivša državna sekretarka (68) „i dalje je zdrava i podobna da bude predsednik Sjedinjenih Američkih Država“, napisala je njena lična lekarka Liza Bardak u podrobnom „pregledu novih informacija“ na dve strane o zdravstvenom stanju Hilari Klinton.

Bardak je objavila laboratorijske nalaze Klintonove koji pokazuju normalne vrednosti holesterola, triglicerida i drugih ključnih parametara.

„Ostali rezultati njenog sistematskog pregleda su u granicama normalnih vrednosti i ona je odličnog mentalnog stanja“, navela je lekarka.

Kako je dodala, krvni pritisak Klintonove je relativno stabilan, a od upale pluća oporavlja se dobro, uz korišćenje antibiotika i odmor.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike