najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Novi napadi na Alep

Ruski i sirijski avioni sproveli su danas nove napade na Alep, gde je u bombardovanjima na pobunjeničke četvrti u poslednjih 48 sati poginuo najmanje 71 civil, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Više od dvadeset vazdušnih udara potresli su u jutros u zoru nekoliko pobunjeničkih četvrti u istočnom delu Alepa, dok su istovremeno sirijske vladine snage napredovale u severoistočnom delu grada i zauzele brda iznad sektora pod kontrolom pobunjenika,naveo je isti izvor.

Opservatorija nije mogla da navede da li ima nastradalih u današnjem bombardovanju.

Snage sirijskog predsednika Bašara al Asada pokrenule su 22. septembra ofanzivu za zauzimanje celog Alepa, bivšeg ekonomskog centra zemlje, podeljenog od 2012. na delove pod kontrolom pobunjenika i pod kontrolom vlade.

Tu operaciju podržava ruska avijacija koja je pojačala svoje vazdušne udare početkom nedelje.

U bombardovanjima u utorak poginulo je 56 civila medju kojima sedmoro dece, rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, a još 15 civila je poginulo juče.

“Bilans nastradalih raste jer mnogi ljudi umiru od posledica povreda dok su druga tela i dalje blokirana pod ruševinama”, rekao je Rahman.

Opservatorija je navela i da je osam civila poginulo u dva dana, u utorak i sredu, u pobunjeničkom granatiranju vladinih četvrti Alepa.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike