U trendu

Novi sajt putintrump.org – „opasno prijateljstvo“ dvojice političara!

Američki biznismen, milioner i politički donator Rob Glejzer pokrenuo je sajt PutinTrump.org koji upozorava na „opasno prijateljstvo“ dvojice političara, prenose svetski i domaći mediji.

Glejzer, diplomac Jejla, čovek koji se obogatio u Majkrosoftu, a zatim vodio RealNetworks, finansirao je donacijama uspon Baraka Obame, a sada se okrenuo drugoj strani političkog spektra i koristi sredstva kako bi Amerikancima pred izbore ukazao na „kobne veze“ kandidata republikanaca Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Ulog je ogroman. Glasanje za Tramp / Pens u 2016. godini, moglo bi da vodi do Putin / Tramp sveta u 2017. godini“, navodi se na sajtu koji je tokom dana pušten u rad.

Osim autorskih tekstova i analiza o odnosu Putina i Trampa, sajt prenosi niz članaka, kolumni i mišljenja o toj temi iz brojnih američkih medija – od „Njujork tajmsa“, preko CNN-a, do „Dejli bista“.

„Bliže se predsednički izbori, a mi smo svedoci niza dokaza da bi pobeda Donalda Trampa predstavljala rizik za nacionalne interese i bezbednost SAD. Trampov prijatan odnos i nesebično hvaliasanje ruskog predsednika Vladimira Putina, Trampove kritike istorijskom savezu SAD i NATO partnera, njegov poziv ruskim hakerima da se mešaju u naše predsedničke izbore i veze njegovog izbornog štaba sa pro-ruskim političarima u Ukrajini predstavljaju opasnost po vitalne interese Amerike“, piše u uvodnoj reči.

Kako se navodi, sajt će do izbornog dana konstantno analizirati i skretati pažnju na ovaj „kritičan niz pitanja“.

„Naš cilj je da budemo najrigorozniji i najtemeljniji izvor vesti i informacija o opasnoj vezi Putin-Tramp“, navodi se.

Za početak, objavljene su tri analize – „Opasnosti Putin-Tramp: Gomila dokaza“, „Pratite tokove novca od Rusije do Trampa“ i „Opipljiv uticaj u Rusiji i Ukrajini“.

Takođe, postoji i deo posvećen „stavovima koje dele Tramp i Putin“ u kojima su jedna uz drugu postavljene njihove izjave o pojedinim pitanjima.

„Putini Tramp dele zapanjujuće poglede na svet, koji su i zlokobni i opasni – ne samo za dve zemlje, već za čitav svet. Prezir prema NATO, ksenofobija, cenzura su načini da se izolujemo od drugih nacija, da napustimo naše višegodišnje saveznike i narušimo našu poziciju u svetu“, navodi se na sajtu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.