Novi snimak dokaz ubistva: Saudijci pale dokaze? (video)

ISTANBUL – Dan posle smrti saudijskog novinara Džamal Kašogija zaposleni u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu spaljivali su dokumente, pokazuju najnoviji objavljeni snimci turske televizije „A Haber“.

Snimci su navodno nastali u neposrednoj blizini konzulata, u kompleksu Levent u Istanbulu i na njima se vide trojica muškaraca kako pale papire u kanti za smeće, preneo je Index.hr.

Američka televizija Si-En-En objavila je u ponedeljak da je operativac iz 15-članog tima koji se sumnjiči za smrt saudijskog novinara, obukao Kašogijevu odeću što se vidi na snimcima nadzornih kamera u Istanbulu na dan kada je novinar ubijen.

Si-En-En je došao do, kako navodi, ekskluzivnih snimaka nadzornih kamera u okviru istrage turske vlade, a na kojima se vidi kako dotični muškarac u Kašogijevoj odeći, s lažnom bradom i naočarima, izlazi iz konzulata na zadnja vrata, četiri sata pošto je u konzulat ušao na glavna vrata.

Turske i saudijske vlasti istražuju slučaj Kašogija (59), koji je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. oktobra.

Nakon što je negirala bilo kakvu umešanost u njegov nestanak, Saudijska Arabija je u subotu saopštila da je on ubijen u tuči u toj zgradi.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike