najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Obama biračima: Na kocki sudbina Amerike, ali i sveta

Američki predsednik Barak Obama zatražio je danas od birača da podrže Hilari Klinton upozorivši da je na kocki sudbina Amerike, ali i sveta.

„Sudbina republike je na vašim plećima. Sudbina sveta je na klackalici i vi treba da osigurate da je gurnemo u pravom smeru“, rekao je Obama na skupu u Severnoj Karolini, jednoj od malobrojnih „neodlučnih“ država za čiju podršku se kandidate bore u završnici kampanje.

On je naglasio da je budućnost američke demokratije u rukama birača i dodao da je republikanski kandidat Donald Tramp pretnja teško stečenim građanskim slobodama.

Obama je rekao da se na izborima ujedno glasa se za poštenje, pristojnost, pravdu, napredak, demokratiju.

Tramp je uzvratio sa skupa na Floridi da bi trebalo da prestane da lobira za Klintonovu i fokusira se na vođenje zemlje.

„Niko ne želi još četiri godine Obame“, rekao je Tramp, prenosi BBC.

Takođe je dodao da Klintonova nije „baš svoja“ poslednjih dana.

(Tanjug)

2 komentara
  1. goran manic

    1.Sudbina sveta zavisi od Amerikanaca: 2.Politika Amerike ne zavisi od predsednika Amerike: 3.Američki predsednici ne bombarduju Amerikance; 4.Svet ima problem…

  2. Husnija

    Cista glupost. Ako stvarno sudbina sveta zavisi od americkih izbora, onda ne zasluzuje ni da postoji. Americka spoljna politika nije se do sada menjala sa smenom predsednikaa pa nece se promeniti ni sada. Neka amerikanci izaberu koga hoce, to je njihov predsednik, njihov problem.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike