U trendu

Obama: Članovi Kongresa da gledaju van „partijskih linija“

Bivši predsednik SAD Barak Obama izrazio je „veliku nadu“ da će članovi Kongresa gledati van „partijskih linija“ kada budu razmatrali budućnost zdravstvenog sistema države.

On je na ceremoniji u Bostonu, na kojoj mu je uručena nagrada za političku hrabrost porodice Džona Ficdžeralda Kenedija, primetio da su mnogi članovi Kongresa rizikovali i na kraju izgubili mesta u Kongresu kada su glasali za „Obamaker“ zdravstveni sistem, prenosi Rojters.

„Postoji razlog zbog čega reforma zdravstvenog sistema nije ranije ostvarena. Bilo je teško, jer je uključivala šest ekonomija i sve vrste aktera i interesa. Zato je reforma bila podložna dezinformacijama i raspirivanju straha“, rekao je Obama.

Kako se navodi, Obama je kao i prilikom prethodnih pojavljivanja u javnosti, izbegao da direktno govori o svom nasledniku Donaldu Trampu.

Obama je dobio nagradu na osnovu svoje inicijative da omogući zdravstveno osiguranje milionima Amerikanaca.

Dodela nagrade se održava samo nekoliko dana nakon što je američki Senat izglasao zakon kojim se, u suštini, poništava Zakon o zdravstvu bivšeg predsednika Obame, poznat kao „Obamaker“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar