U trendu

Obama rekao da strahuje zbog izraelsko-palestinskog sukoba

Američki predsednik Barak Obama rekao je danas da je „duboko uznemiren“ zbog izraelsko-palestnskog sukoba.

On je to rekao na konferenciji za štampu poslednjoj pre no što će u petak predati dužnost šefa države republikancu Donaldu Trampu.

Obama je upozorio Trampa da bi ta situacija mogla da bude potencijalno „eksplozivna“.

„Zabrinut sam jer smatram da je status kvo neodrživ, da je opasan za Izrael, loš za Palestince, loš za region i loš za bezbednost u SAD“, rekao je Barak Obama.

Pominjući svog naslednika, Donalda Trampa koji je obećao da će premestiti Ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim što je sporno, Obama je izrazio protivljenje „jednostranim, naglim potezima“ u vrlo „eksplozivnom okruženju“.

Barak Obama koji odlazi s mesta predsednika SAD posle dva mandata, rekao je da bi mogao ponovo da istupi u javnosti, ako budu ugrožene „osnovne vrednosti“ Amerike.

Na svojoj poslednjoj konferenciji za štampu u Beloj kući Obama nije odbacio mogućnost da će ubuduće govoriti o temama kao što su diskriminacija, pravo glasa, sloboda štampe ili imigracija.

„Postoji razlika izmedju normalnog funkcionisanja politike i problema ili pitanja koji bi, mislim, naše osnovne vrednosti mogli dovesti u pitanje“, rekao je Obama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar