najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Obama: SAD poštuju odluku Britanaca da napuste EU

Sjedinjene Američke Države poštuju odluku Velike Britanije da napusti Evropsku uniju, rekao je predsednik SAD Barak Obama i dodao da to neće uticati na specijalne veze Vašingtona i Londona.

U prvoj reakciji na rezultate referenduma, Obama, koji se snažno zalagao za ostanak Velike Britanije u EU, rekao je da su se gradjani Britanije izjasnili, prenosi AP i dodaje da odluka predstavlja značajan udarac njegovim naporima da se suprotstavi stavovima izolacionista koji jačaju u mnogim delovima sveta.

“Velika Britanija i Evropska Unija ostaće nezamenljiv partneri SAD čak i ako počnu pregovore o redefinisanju odnosa, kako bi obezbedili dalju stabilnosti, bezbednosti i prosperitet za Evropu, Veliku Britaniju i Severnu Irsku i ceo svet”, rekao je Obama u pisanoj izjavi koju je izdala Bela kuća dok je predsednik bio na putu u Kaliforniji.

Obama je dodao da je članstvo Velike Britanije u NATO je i dalje ključni stub u spoljnoj, bezbednosnoj i ekonomskoj politici SAD.

Obamin put u aprilu, u London, u tom cilju, ocenjen je kao mešanje u unutrašnje stvari Velike Britanija, ali je i njegovo zalaganje za ostanak Britanaca u EU, ocenjeno kao slabo.

(Beta)

1 komentar
  1. Lokum

    Interesantno je to kada neka država organizuje šta bilo ili njihova vlada ,onda Amerika ukoliko joj je stalo do te države priznaje sve,A recimo u Irak,Ukrajinu,Libiju,Siriju..(Srbiji,rušenje Miloševića)ne priznaje te vlade i ako su demokratski izabrane i onda nastupa njihovo urušavanje..Ne verujem da Amerika nije umiješala svoje prste u ovaj referendum..Ima tu neka začkolica što mi obični ljudi kažemo..Nije Engleska izašla iz EU teke tako..Ali sve u svemu načelo demokratije(referendumom) ispoštovano !!! Moglo je biti i obratno.Narod je valjda tako odlučio i to je to..Englezi znaju šta im je raditi i šta hoće!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike