U trendu

Obama: Sprečiti širenje Islamske države

Američki predsednik Barak Obama naložio je svojim savetnicima za nacionalnu bezbednost da pojačaju napore da bi se sprečile težnje Islamske države da se proširi na teritoriju Libije i drugih zemalja, saopštila je Bela kuća.

„Predsednik je svom timu za nacionalnu bezbednost naložio da i dalje ulaže napore u jačanju podrške u porbi protiv terorizma u Libiji i drugim zemljama gde Islamska država nastoji da bude prisutna“, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Ekstremisti Islamske države su iskoristili haos u Libiji i ušli u grad Sirt, a ovog meseca su izveli nekoliko napada na tamošnja naftna postrojenja, naveo je Rojters.

Američki ministar odbrane Ešton Karter je juče izjavio da je Islamska država uspostavlja kampove za obuku u Libiji gde dočekuje strane borce, kao što je prethodnih godina radila u Iraku i Siriji.

Portparol Pentagona Piter Kuk je nedavno rekao da su SAD već uputile „manji broj vojnog osoblja“ u Libiju da bi „u razgovoru sa lokalnim snagama dobili jasniju sliku o tome šta se tamo tačno dešava“.

Kuk je tada kazao i da se „razmatraju vojne opcije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar