U trendu

Crno na belo: Ovaj snimak pokazuje da li je Venus izazvala tragičan sudar (video)

Američka teniserka Venus Vilijams možda ređa pobede na Vimbldonu ali joj je u mislima i dalje 78-godišnji Džerom Barson, dekica koji je poginuo prilikom sudara s njom u Palm Biču.

Do juče je jedan deo Amerike teniserku krivio za smrt nedužnog čoveka pošto se usred raskrsnice zaustavila kad nije trebalo i pretila joj je zatvorska kazna ali snimak koji je ekskluzivno objavio portal „TMZ“ pokazao je da Venus u većem delu incidenta zaista nije kriva.

Prema prvobitnom saopštenju policije Palm Bič Gardensa svedoci su naveli da je Vilijamsova 9. juna projurila kroz crveno svetlo i izazivala sudar kada je povređen Džerom Barson, koji je preminuo dve nedelje kasnije.

Snimak je te tvrdnje demantovao. Venus je prošla kroz zeleno svetlo i ušla je u raskrsnicu u kojoj se nenadano zaustavila zbog jednog vozila ispred sebe.

Tada se upalilo crveno svetlo i ona je nastavila dalje, ali nažalost i Barson, koji je bio u kolima kojima je upravljala njegova supruga Linda.

Linda Barson je policiji rekla da je u raskrsnicu ušla kada je za nju bilo zeleno svetlo i nije mogla da prikoči na vreme, jer je i Venus Vilijams ispred nje naglo zakočila.

Advokat Venus Vilijams Malkolm Kaningem rekao je da je ona ušla vozilom u raskrsnicu dok je na semaforu bilo zeleno, i da je išla brzinom od pet milja na sat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.