„Oboriti odmah“: Amerika se plaši ruskih raketa

Avion za izviđanja „Nortrop Griman E-8 džoint STARS“ ne može da se suprotstavi ruskim i kineskim protivvazdušnim kompleksima, izjavila je ministarka za Ratno vazduhoplovstvo SAD Heder Vilson.

„Ruske i kineske rakete klase zemlja-vazduh imaju veliki domet i avion će biti oboren prvog dana konflikta“, navela je Vilsonova za vreme govora u Senatu.

Senatori, zajedno sa vojnicima, razmatraju da li treba tražiti zamenu programu „Džoint STARS“. Jedna od opcija je izrada novog integracionog sistema pomoću kojeg će se prikupljati podaci, kako na avionu sa pilotom, tako i na dronu i sa satelita.

Prema rečima Vilsonove, za izradu nove platforme moraće da se utroši dodatnih sedam milijardi dolara. Nije isključeno da će novac biti izdvojen za oba programa.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Anonimni

    mislim da samo naduvavaju stvar, da bi izvukli sto vise love od glupih talibana. ( masnih, zadriglih amerikanaca)

  2. Miša

    Ameri misle da su drugi glupi i da neznaju sta treba da se iskoristi,protiv njihov agresije.MorajuRusi i Kinezi da vode racuna o americkom naoruzanju,jer su ameri prvi iskoristili atomsku bombu i ko zna koliko napalm bombi je baceno ne Vijetnam.Od takvih gamadi se treba braniti svim silama.

Napišite komentar