U trendu

Skripaljevoj nećaki odbijena viza za Veliku Britaniju, Moskva: London da objasni zašto

Nećaki otrovanog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, Viktoriji Skripalj, odbijen je zahtev za vizu za ulazak u Veliku Britaniju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Britanije.

„Odbili smo zahtev za vizu Viktorije Skripalj na osnovu toga što njen zahtev ne ispunjava imigraciona pravila“, saopšteno je iz Ministarstva.

Rojters navodi da je Viktorija Skripalj planirala da otputuje u Veliku Britaniju i sa sobom nazad u Rusiju povede Skripaljevu ćerku Juliju.

Moskva: London da objasni zašto ne da vizu nećaki Skripalja

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pozvala je danas London da objasni odluku da odbije da izda vizu nećaki otrovanog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, Viktoriji Skripalj.

„Pozivamo Veliku Britaniju da pruži zvanično saopštenje kako bi objasnila situaciju u vezi s vizom za ulazak Viktorije Skripalj“, rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju Rusija 24, prenosi TAS S.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Britanije prethodno je saopštilo da je Viktoriji Skripalj odbijen zahtev za vizu za ulazak u Veliku Britaniju.

„Odbili smo zahtev za vizu Viktorije Skripalj na osnovu toga što njen zahtev ne ispunjava imigraciona pravila“, saopšteno je iz Ministarstva.

Rojters navodi da je Viktorija Skripalj planirala da otputuje u Veliku Britaniju i sa sobom nazad u Rusiju povede Skripaljevu ćerku Juliju, koja se probudila pre više od nedelju dana.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom „novičok“ u Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja je oštro odbacila te optužbe, što je dalje vodilo ka masovnim diplomatskim proterivanjima između Zapada i Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.