Od „zlatnog tuša“ do utaje poreza: Advokat otkrio sve Trampove tajne

Bivši advokat i blizak saradnik Donalda Trampa Majkl Koen objavio je isečke iz svoje knjige o Trampu u kojoj otkriva neke prilično skandalozne stvari o američkom predsedniku, uključujući i to da je bio svedok „zlatnog tuša“, piše Dejli Mejl.

Koenovi memoari zovu se „Disloyal“, odnosno „Nelojalan“, a u njima otkriva da Trampa krasi mafijaški mentalitet.

– Osim njegove supruge i dece, ja poznajem Trampa bolje od ikoga drugoga – kaže Koen i dodaje da je upravo on pogurao Trampa u predsedničku trku 2015. godine.

– Na neki način, poznavao sam ga i bolje od porodice, jer sam video pravog Trampa, u striptiz barovima, na tajnim poslovnim sastancima i u nekim drugim situacijama u kojima je otkrio kakav je zaista: prevarant, lažov, nasilnik, rasista, predator – otkrio je Koen.

Knjiga sadrži Koenova priznanja o nekim sopstvenim nezakonitim radnjama zbog kojih je osuđen na tri godine zatvora.

– U Trampovo ime sam vršio pritisak na građevinare, uništavao poslovne partnere, lagao Melaniju kako bih prikrio njegove afere i maltretirao i vikao na one koji su bili pretnja Trampovom usponu. Od zlatnih tuševa u seks-klubu u Las Vegasu, poreskih utaja, preko dogovora s korumpiranim zvaničnicima bivšeg Sovjetskog saveza, pa sve do ućutkavanja bivših ljubavnica, ja nisam bio samo svedok predsednikovih dela, ja sam bio njihov aktivni učesnik – piše Koen.

Advokat dodaje i da se Tramp Vladimiru Putinu predstavljao kao jedan od njegovih korumpiranih oligarha milijardera.

– To pouzdano znam, jer sam lično učestvovao u razgovorima i obaveštavao njegovu decu o svim novostima. Čak i kao kandidat za predsednika, bezočno je lagao američku javnosti da nema nikakve veze s Rusijom – kaže Koen.

– Gledajući Trampa na večernjim vestima iz zatvorske TV sobe, bilo mi ga je skoro žao. Poznajem ga dobro i mogu dešifrovati njegove tikove i gestove. Vidim pogled u njegovim očima kad besni i luduje, traži nekoga ko bi za njega mogao da odradi prljavi posao i uništi njegove neprijatelje – rekao je Koen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.