U trendu

Odbegli tigar iz zoo vrta u Tbilisiju ubio čoveka

Tigar koji je pobegao iz zoološkog vrta u Tbilisiju posle jakih poplava rastrgao je jednog čoveka pre nego što ga je policija danas ubila, dan pošto su zvaničnici Vrta rekli da su svi tigrovi stradali u poplavama.

Gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da se tigar krio u napuštenoj fabrici u glavnom gradu koja je pretvorena u stovarište za prodaju građevinskog materijala kada je danas napao jednog čoveka. Čovek koji je bio prodavac kasnije je u bolnici umro od zadobijenih povreda.

Kolega nastradalog rekao je da su oni ušli u skladište i da je odjednom jedan beli tigar izleteo iz susedne sobe i napao jednog od radnika. Rekao je da su drugi radnici slomili prozor da bi pobegli i da je tigra izgleda uplašio zvuk lomljenog stakla pa je i on pobegao.

Policija je upala na lice mesta i ubila tigra.

„To je bio beli tigar. Hteli smo da ga uspavamo ali je bio vrlo agresivan i morali smo da ga likvidiramo“, rekao je gruzijski ministar unutrašnjih poslova Vahtang Gomelauri.

Upravnik zoološkog vrta rekao je juče da je osam lavova, svih sedam tigrova i najmanje dva od ukupno tri jaguara i 12 od 14 medveda stradalo u poplavama.

Gruzijski premijer Irakli Garibašvili kritikovao je zvaničnike zoo vrta zato što su dali pogrešne podatke i naredio im da ponovo izračunaju koliko životinja je umrlo i koliko se još vode kao nestalo.

U poplavama izazvanim jakim kišama tokom vikenda poginulo je najmanje 19 ljudi, uništene su mnoge kuće i razrušeni su putevi. Šest ljudi se još vodi kao nestalo.

Zvaničnici zoo vrta rekli su danas da su jednog od njihovih 17 pingvina gruzijski graničari pronašli živog kod reke Kura blizu granice s Azerbedžanom, 40 kilometara istočno od glavnog grada. Još osam pingvina ranije je nađeno živo.

Oni su rekli da je manje od pola od 600 stanovnika zoološkog vrta preživelo poplavu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.