U trendu

Odbijen zahtev za azil šefu kriminalnog klana

BERLIN – Šefu kriminalnog klana Ibrahimu Miriju, zbog kojeg je ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer naložio pooštrene granične konrtole u cilju sprečavanja ulaska osoba u zemlju kojima je zabranjen boravak, odbijen je zahtev za azil.

Miri je, nakon što je pre nekoliko nedelja deportovan u Liban, odakle je poreklom, uspeo da se, uz pomoć krijumčara, i pored izrečene zabrane ulaska u Nemačku, ponovo vrati i podneo je zahtev za azil.

Njegov povratak izazvao je burnu diskusiju u Nemačkoj, koja je rezultirala novim merama na granici Nemačke, kako pooštrene kontrole, tako i vraćanje osoba sa zabranom boravka direktno sa državne međe.

Savezna služba za migraciju i izbeglice (Bamf) odbacila je danas zahtev za azil Mirija i naložila pripremu njegovog proterivanja.

„Nadležne vlasti trenutno pripremaju proterivanje te osobe“, saopštio je Zehofer.

On je dodao da ovaj slučaj pokazuje da nemački pravni sistem ima rupe koje mogu da se zloupotrebe.

U obrazloženju odbijenice „Bamf“ navodi da ne prihvata tvrdnju Mirija da mu je ugrožen život u Libanu.

Miri, koji je šef klana koji se bavi prodajom oružja, narkotika i prostitucijom, naveo je u zahtevu za azil da strahuje od krvne osvete u Libanu. Navodno, nakon što je deportovan u Liban, napali su ga pripadnici Hisbole.

Miriju još ostaje mogućnost ulaganja žalbe na odluku „Bamf“.
Zehofer tim povodom poručuje da se mora učiniti sve kako bi sistem azila Nemačke bio zaštićen od zloupotrebe od strane kriminalaca.

„Moramo reagovati na uočene nedostatke kako bi stanovništvo i dalje verovalo u naš pravni poredak, posebno sistem azila“, poručio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.