U trendu

Odbijena zalba odbrane, Milivoje Katnić ostaje u postupku

PODGORICA – Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) odbilo je kao neosnovan zahtev odbrane za izuzeće VDT-a Ivice Stankovića i glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića iz postupka koji se vodi protiv optuženih za trorizam na izborni dan 2016.

Odbrana optuženih juče je zatražila izuzeće Katnića i Stankovića zbog, kako su ocenili, njihove pristrasnosti.

Vrhovno državno tužilaštvo je nakon pregleda zahteva, uvida u spise predmeta, te pregleda emisije Ukrštene reči na TV Prva, odbilo kao neosnovan zahtev odbrane za izuzeće VDT-a Ivice Stankovića i glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića.

„Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić u emisiji nije mogao unapred presuđivati, već je kao stranka u perdmetu iznosio svoja uverenja“, navodi se između ostalog u obrazloženju tužilaštva, javila je TVCG.

Odbrana je tražila da Katnić bude izuzet iz postupka zbog toga jer je u pomenutoj emisiji rekao da „optuženi za pokušaj terorizma moraju biti proglašeni krivim na osnovu dokaza“.

Katnić je takođe ponovio raniji stav da će podneti ostavku na mesto glavnog specijalnog tužioca u slučaju oslobađjuće presude, odnosno ako političari koji se nalaze na optuženičkoj klupi ne budu osuđeni.

Odbrana smatra da je time Katnić prekršio zakon i konvencije i uticao na odluku suda

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.