U trendu

Odustali od ukidanja 10.000 radnih mesta u vojsci

Francuski predsednik Fransoa Oland odlučio je danas da odustane od ranije planiranog ukidanja 10.000 radnih mesta u vojsci i dodao da će uvesti dodatnih 800 mesta u naredne tri godine da bi se zemlja bolje suočila s terorističkim pretnjama, saopštila je Jelisejska palata.

Oland je odluku doneo posle sastanka s bezbednosnim zvaničnicima zemlje posvećenom zakonu za reorganizaciju vojske u periodu od 2017. do 2019. godine, navodi se u saopštenju predsedništva i dodaje da neće biti „ukidanja radnih mesta, već će biti uvedeno 800 novih“.

„Nova radna mesta biće namenjena jačanju operativnih jedinica u takozvanoj sajber odbrani“, dodala je Jelisejska palata.

Tri dana posle terorističkih napada u Parizu, 13. novembra 2015. godine, u kojima je stradalo 130 i povredjeno više od 350 osoba, Oland je rekao da neće biti „ukidanja radnih mesta u oblasti odbrane do 2019. godine“.

„Reorganizacija vojske biće u korist operativnih jedinica, sajber odbrane i obaveštajnih službi“, naveo je tada predsednik Francuske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.