U trendu

OEBS: Linde u poseti Srbiji i Crnoj Gori od 24. do 26. maja

BEČ – Predsedavajuća OEBS-a, ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde boraviće u poseti Srbiji 24. i 25. maja i Crnoj Gori 25. i 26. maja, saopštio je OEBS.

Poseta će biti usmerena na ključne aspekte u radu OEBS-a i podršku koju Misije OEBS-a daju razvoju svojih zemalja domaćina u pogledu regionalne bezbednosti, osnovnih sloboda, vladavine prava i ravnopravnosti, jačanja agende za žene, mir i bezbednost i važnosti ekonomskog osnaživanja žena, kaže se u saopštenju.

Predsedavajuća OEBS takođe će naglasiti značaj dobrog upravljanja, prevencije i borbe protiv korupcije, kao i borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, stoji u saopštenju.

U Srbiji, An Linde sastaće se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, Ženskom parlamentarnom mrežom i predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem, saopštio je OEBS.

Linde će učestvovati i na okruglom stolu o mladima s predstavnicima civilnog društva, a sastaće se i sa predstavnicima međunarodne zajednice u Srbiji.

U Crnoj Gori, Linde će se sastati s predsednikom Milom Đukanovićem, premijerom Zdravkom Krivokapićem, potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i predsednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Linde će se, takođe, sastati sa predstavnicima Ženskog kluba Skupštine, a kao i sa predstavnicima organizacija civilnog društva sa kojima će razgovarati na temu mladih, navedeno je u saopštenju OEBS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar