U trendu

Oko 70 Juznokorejanaca zarazeno kovidom na sajmu u SAD

SEUL/SAN FRANCISKO – Oko 70 državljana Južne Koreje koji su prisustvovali prošlonedeljnom sajmu tehnologije CES u Las Vegasu, pozitivni su na kovid-19, saopštile su danas zravstvene vlasti te azijske zemlje.

Među njima su pojedini rukovodioci i osoblje velikih južnokorejskih kompanija, prenosi agencija Rojters pozivajući se na tvrdnje izvora iz te industrije.

Oko 70 učesnika, svi državljani Južne Koreje, bili su pozitivni na kovid zaključno sa jučerašnjim danom, prema Korejskoj agenciji za kontrolu i prevenciju bolesti, koja dodaje da je na CES-u učestvovalo oko 340 južnokorejskih kompanija.

Oko 20 ljudi iz kompanije “Samsung Elektroniks” i oko šest iz SK Grupe, matične kompanije energetske firme SK Inovejšen i proizvođača čipova SK Hiniks, nalaze se među onima koji su bili pozitivni na virus nakon boravka na CES-u.

Južnokorejska kompanija “Hjundai hevi industriz” je saopštila da je šestoro zaposlenih koji su prisustvovali CES-u bilo pozitivno na testu dok su bili u SAD, i da su bili u karantinu, kao i da su neki otada pušteni.

Nekoliko zaposlenih u “Hjundai Motor-u” i “Hjundai Mobis-u” koji su prisustvovali CES-u su takođe bili pozitivni nakon povratka u Južnu Koreju, objavio je južnokorejski list “JoongAng Ilbo”, pozivajući se na neidentifikovan izvor iz te industrije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.