U trendu

Okrutnost koja nema kraja: Džihadisti razapeli tinejdžere jer su prekršili post

Dvojica dečaka navodno su razapeta jer nisu postili tokom svetog meseca Ramazana, prenose britanski mediji. Veruje se da su dečaci bili mlađi od 18 godina, a ubijeni su u Siriji. Njihova tela obeležena su plakatima koji su objasnili njihov „zločin“.

Njihovu smrt prijavio je Opservatorijum za ljudska prava u ponedeljak, dok je osnivač organizacije Rami Abdel Rahman izjavio kako su tela dečaka visila sa prečke u blizini takozvane policijske uprave Islamske države.

„Navodno su ih uhvatili kako jedu, rekao je Rahman i dodao kako su znakovi obešeni oko njihovog vrata tvrdili da su prekršili ramazanski post bez „religijskog opravdanja“.

Prema britanskoj Muslimanskoj skupštini, za vreme posta muslimani moraju da se suzdrže od konzumiranja hrane, vode i seksualnih odnosa od zore do sumraka. Ipak, to pravilo se ne odnosi na decu, trudnice, bolesne, stare ljude ili one koji putuju.

Ovo nije prvi put da su deca ubijena ili razapeta od strane Islamske države. U februaru je zabeleženo nekoliko slučajeva masovnog smaknuća dečaka, ali i izveštaja o obezglavljivanju, raspećima i zakopavanju žive dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar