najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Olandova nedoumica – sastati se s Putinom ili ne…

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da još nije odlučio da li će se sastati sa Vladimirom Putinom prilikom posete ruskog predsednika Parizu 19. oktobra.

Oland je u intervjuu, koji će biti objavljen u ponedeljak, rekao da su ruske akcije u Siriji neprihvatljive i da narod Alepa “preživljava ratne zločine” koje će biti predmet međunarodne istrage.

Prema delovima intervjua objavljenih na Tviteru, Oland je rekao da još razmatra da li bi njegov sastanak sa Putinom bio od koristi.

“Da li bi to izazvalo dodatni pritisak?”, upitao je Oland, preneo je Blumberg.

Oland je naveo da bi, u slučaju susreta s Putinom, poručio ruskom predsedniku da je neprihvatljivo što Moskva pomaže režimu Bašara Asada pružanjem podrške iz vazduha dok se bombarduje Alepo.

“To čak šteti imidžu Rusije”, kazao je Oland.

“Tamošnja populacija je žrtva ratnog zločina i tom delu će biti suđeno”, uključujući i Međunarodni krivični sud, rekao je Oland.

Pre tri dana, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je najavio da će Putin 19. oktobra posetiti Francusku i sastati se sa francuskim predsednikom.

“Dva lidera će razgovarati o međunarodnim pitanjima, uključujući situaciju u Ukrajini i Siriji”, rekao je Lavrov francuskom kolegi Žan Mark Erou prilikom sastanka u Moskvi.

Putinova poseta Francuskoj je planirana mesecima, a biće upriličena u vreme povećanih tenzija zbog aktivnosti ruskih vazdušnih snaga u Siriji, navodi AFP.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Slobodan

    Koji pajac sa jeftinim komentarima za morone. Kao da se susret dva predsednika dogovara u fazonu “Ej, bate, ‘ajde siđi na pivo” a ovaj se premišlja dal’ da siđe ili da gleda utakmicu. Ako je sastanak ugovoren, baš da ga vidim da odbije da se sastanu. “Mistrali” će biti sića u odnosu na to koliko bi ovo koštalo Francusku.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike