najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Optužbe Džonsona – rusofobična histerija

Optužbe britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona o navodnom ruskom napadu na humanitarni konvoj u Siriji predstavljaju “rusofobičnu histeriju”, koju je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane nazvao “olujom u čaši blatnjave londonske vode”.

“Nije bilo ruskih aviona u oblasti gde se konvoj kretao za Alepo. To je činjenica. I svi ti navodni dokazi neće vredeti ni penija ako bi neko njima stvarno imao pristup”, rekao je portparol ruskog ministarstva Igor Konašenkov.

“Gospodine Džonsone, da li biste onda otvorili pristup i pokazali te fotografije nekom drugom”, dodao je ruski general, preneo je Sputnjik.

Džonson je juče tvrdio da postoje dokazi da je Rusija odgovorna za taj napad, podsetio je Rojters.

On je dodao da s obzirom na to da snage Bašara al Asada nisu sposobne da u tami izedu napade, svi dokazi pokazuju da je to bila Rusija.

Konašenkov je naveo i da rusko Ministarstvo odbrane ima precizne podatke o tome kako je konvoj napadnut i da zna zašto “kolege iz SAD žele da ovaj problem ispari”.

Džonson je pozvao i na antiratni protest ispred zgrade ambasade Rusije u Londonu zbog bombardovanja Alepa u Siriji.

“Sigurno bih voleo da vidim demonstracije ispred ruske ambasade”, rekao je Džonson tokom rasprave o bombardovanju Alepa u britanskom parlamentu.

Predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da su takve izjave britanskog šefa diplomatije izazvale osećanje stida u ruskom spoljnopolitičkom resoru.

“Očigledno je da je Boris Džonson sa reči prešao na dela i primenio oružje kojim je pretio – stid. Zaista ga se stidimo”, rekla je Marija Zaharov.

Konvoj UN koji je prevozio humanitarnu pomoć pogođen je 19. septembra. U napadu je od 31 kamiona uništeno 18, a najmanje 21 osoba je poginula.

Zapad je optužio Rusiju i Siriju za napad, dok je Moskva zatražila istragu.

Rusko Ministarstvo odbrane je objavilo da raspolaže podacima da je američki dron bio u blizini mesta napada.

(Tanjug)

1 komentar
  1. goran manic

    Možda je bilo ovako ili onako… otkriće se! Ali, da su Ameri ili NATO nekog bombardovali bez povoda – to je van pamet! To su demokrate i humanisti bez sumnje i premca! Zna li neko primer da su ikada lagali!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike