U trendu

Optužen ubica porodice sa šestoro dece

Dejvid Konli (48) optužen je za ubistvo šestoro dece i njihovih roditelja u kući u Hjustonu, a osumnjičeni je bio u svađi sa ubijenom ženom sa kojom je ranije bio u vezi, saopštili su danas zvaničnici.

Većina njegovih žrtava imala je vezane ruke, a neke su imale višestruke rane od vatrenog oružja, izjavio je policijski zvaničnik Kreg Klopton.

Identifikovana su tela roditelja Dvejna (50) i Valeri Džekson (40), kao i njihove dece od kojih najstarije ima 13 a najmlađe šest godina.

Veruje se da je najstariji sin Natanijel Konlijev sin iz veze sa majkom Valeri, prenosi agencija AP.

Policija je ranije saopštila da su pronađena tela tri odrasle osobe i petoro dece.

““Ne možemo u potpunosti da shvatimo motiv koji je pojedinac imao da bi oduzeo toliko nedužnih života, naročito živote dece““, kaže zamenik šefa policije Tim Kenon i dodaje da motiv ubistva verovatno ima veze sa svađom sa bivšom partnerkom Valeri.

Konli, koji je zadržan u zatvoru, nije se pojavio na sudskom saslušanju u subotu kada je saopšten pismeni iskaz o hapšenju. Sudija je odbio kauciju, a Konli još uvek nema svog advokata.

Policiju je prvo pozvala rođaka Valeri Džekson kako bi proverili kuću u kojoj je bila porodica.

Konli se predao nakon nekoliko sati pružanja otpora, kaže Klopton.

Istražitelji su odbili da kažu kada su žrtve upucane u subotu kao i da li je neko od njih bio živ kada su policajci prvi put pokušali da uđu u kuću.

Konli je izjavio vlastima da je u subotu ujutru otkrio da je promenjena brava na vratima nakon što se iselio. On je ušao u kuću kroz prozor, navodi se u pismenoj izjavi.

Sudski zapisi pokazuju da Konli ima krivični dosije još od 1988. godine, a prošlog meseca je optužen za napad na Valeri Džekson u kući u kojoj su sada pronađena tela.

Vlasti su odbile da komentarišu ranije prestupe osumnjičenog a koji su u vezi sa njegovim odnosom sa Valeri Džekson, kao i razloge zbog kojih su rođaci brinuli i zahtevali od policajaca da provere kuću u subotu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.