Optužen ubica porodice sa šestoro dece

Dejvid Konli (48) optužen je za ubistvo šestoro dece i njihovih roditelja u kući u Hjustonu, a osumnjičeni je bio u svađi sa ubijenom ženom sa kojom je ranije bio u vezi, saopštili su danas zvaničnici.

Većina njegovih žrtava imala je vezane ruke, a neke su imale višestruke rane od vatrenog oružja, izjavio je policijski zvaničnik Kreg Klopton.

Identifikovana su tela roditelja Dvejna (50) i Valeri Džekson (40), kao i njihove dece od kojih najstarije ima 13 a najmlađe šest godina.

Veruje se da je najstariji sin Natanijel Konlijev sin iz veze sa majkom Valeri, prenosi agencija AP.

Foto: Beta

Foto: Beta

Policija je ranije saopštila da su pronađena tela tri odrasle osobe i petoro dece.

““Ne možemo u potpunosti da shvatimo motiv koji je pojedinac imao da bi oduzeo toliko nedužnih života, naročito živote dece““, kaže zamenik šefa policije Tim Kenon i dodaje da motiv ubistva verovatno ima veze sa svađom sa bivšom partnerkom Valeri.

Konli, koji je zadržan u zatvoru, nije se pojavio na sudskom saslušanju u subotu kada je saopšten pismeni iskaz o hapšenju. Sudija je odbio kauciju, a Konli još uvek nema svog advokata.

Policiju je prvo pozvala rođaka Valeri Džekson kako bi proverili kuću u kojoj je bila porodica.

Konli se predao nakon nekoliko sati pružanja otpora, kaže Klopton.

Istražitelji su odbili da kažu kada su žrtve upucane u subotu kao i da li je neko od njih bio živ kada su policajci prvi put pokušali da uđu u kuću.

Konli je izjavio vlastima da je u subotu ujutru otkrio da je promenjena brava na vratima nakon što se iselio. On je ušao u kuću kroz prozor, navodi se u pismenoj izjavi.

Sudski zapisi pokazuju da Konli ima krivični dosije još od 1988. godine, a prošlog meseca je optužen za napad na Valeri Džekson u kući u kojoj su sada pronađena tela.

Vlasti su odbile da komentarišu ranije prestupe osumnjičenog a koji su u vezi sa njegovim odnosom sa Valeri Džekson, kao i razloge zbog kojih su rođaci brinuli i zahtevali od policajaca da provere kuću u subotu.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar