U trendu

Organizatori se ogradili od učesnika s majicama R. Mladića

BANJALUKA – Organizatori banjalučkog polumaratona danas su se ogradili od političkih i ekstremističkih poruka, nakon što je manja grupa učesnika trčala u majicama s likom haškog optuženika Ratka Mladića.

„Propagiramo isključivo sport, takmičarski duh i dobru energiju i druženje među ljudima“, naveli su organizatori nakon što je objavljena vest o tim učesnicima izazvala negativne reakcije, prenosi Klix.ba.

„Ograđujemo se od bilo kakvih insinuacija i netačnih navoda pojedinih medija u kojima se organizator označava kao podrška bilo kakvoj priči koja nema isključivo sportsku konotaciju“, naveli su organizatori.
„Od 10.000 zvaničnih fotografija koje su napravili naši oficijelni fotografi, nemoguće je pregledati svaku ponaosob u ovako kratkom vremenu i identifikovati svaku pojedinačnu majicu i trkača, ali se vrlo ograđujemo od bilo koje vrste političkih, kao i bilo koje vrste ekstremnih poruka ma od koga one dolazile i ko ih pisao ili nosio na sebi“, istakli su organizatori.

Jedine majice iza kojih organizator stoji su „Nike dri fit“ oficijelne majice Go Pro RMC Banjaluka polumaratona, našeg sportskog sponzora kompanije Sport Vision i brenda Nike, koje su svi prijavljeni učesnici dobili u svojim trkačkim paketima, dodaju organizatori.

Polumaraton Go Pro RMC Banjaluka i 2. Vivia Run&More Weekend festival održan je prošlog vikenda u Banjaluci, a njemu je učestvovalo više od 7.000 trkača iz celog sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.