U trendu

Oslobađanje Alepa će uticati na tok rata u Siriji

Operacija za evakuaciju militanata iz Alepa pokazuje koliko je nakon nje postalo očigledno da je za postizanje mira u Siriji potrebno početi razgovore sa svim stranama, i to „na zemlji“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Ova operacija ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana pokazala je da je radi daljeg napretka pomirenja u Siriji potrebna želja da se neposredno na zemlji dogovorimo sa svim stranama u konfliktu, osim sa terorističkim grupama“, rekao je pres-sekretar Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov.

„Održavanje konferencije na Zapadu umesto razgovora sa svim stranama u Siriji osim terorista je — ćorsokak“, dodao je ruski general.

U Ministarstvu odbrane su još jednom naveli da je evakuacija militanata iz Alepa stavila tačku na pitanje odvajanja tzv. „umerene opozicije“ od radikalnih snaga.

„Operacija za evakuaciju militanata zajedno sa porodicama iz Alepa otvorila je nove mogućnosti za uvođenje režima prekida vatre u drugim područjima Sirije“, zaključili su u Ministarstvu odbrane.

Evakuacijom terorista i njihovih porodica iz grada spaseno je skoro 10.000 osoba.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar