U trendu

Ostaci otetog dečaka pronađeni posle 27 godina (foto, video)

Ostaci 11-godišnjeg Džejkoba Veterlinga iz okoline Mineapolisa pronađeni su 27 godina otkako je kidnapovan, čime je rešena višedecenijska misterija koja je dovela do promene u zakonu o seksualnim prestupima, prenose svetski mediji.

Predstavnik policije izjavio je da su Džejkobovi ostaci „locirani, istraženi i da su forenzičari potvrdili da je reč o nestalom dečaku“, prenosi AP.

Ostaci su otkriveni nakon što su nadležni primili anoniman poziv u kom su obavešteni o lokaciji gde je dečak sahranjen, a na licu mesta je pronađeno još dokaza.

Deni Hajnrih optužen je za nekoliko zločina u vezi s dečjom pornografijom i imenovan kao „osoba od interesovanja“ u istrazi otmice i smrti malog Džejkoba Veterlinga.

Naoružani, maskirani otmičar je kidnapovao Džejkoba 22. oktobra 1989. godine u blizini njegove kuće, na oko 80 kilometara od Mineapolisa, dok je vozio bicikl s drugarima.

Od tada Džejkobu se gubi svaki trag. Detektivi nisu uspeli da otkriju ama baš njedan trag koji bi mogao da dovede makar do napretka u istrazi.

Peti Veterling, koja se do danas nadala da će njen sin biti pronađen živ, u međuvremenu je postala advokat za dečija prava i osnivač fondacije za preventivu otmica dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)