U trendu

Oštar potez: britanski poslanik traži oduzimanje Mundijala Rusiji

Britanski poslanik iz Laburističke partije Stiven Kinok zatražio je od Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA) da oduzme Rusiji organizaciju Mundijala, a potom odloži takmičenje za narednu godinu u novoj zemlji domaćinu, prenosi Bi-Bi-Si.
Poslanik jedne od najznačajnijih stranaka u Britaniji na taj način je pružio podršku premijerki Terezi Mej, koja je prethodno proterala ruske diplomate kao odgovor na sumnje Rusije na trovanje bivšeg špijuna te zemlje.

„Smatram da bi FIFA trebalo da odloži Svetsko prvenstvo koje se održava ovog leta u Rusiji za narednu godinu, kako bi imala dovoljno vremena da nekoj drugoj državi dodeli organizaciju takmičenja“, izjavio je Kinok.

Prethodno je Tereza Mej u sredu prekinula diplomatske odnose sa Rusijom, uključujući bojkot Mundijala od strane ministarskog kora i članova kraljevske familije, a ujedno je i povukla poziv ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu da poseti Britaniju.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Koka

    Ma treba g ovna po kratkom postupku.Stoke imperijalisticke.Je bo im Putin mater.Kreteni.

  2. Balkan

    U ovome danasnjem svetu slobodan sam da kazem sve vise budala, idiota, kretena i inih takvih politicara. Nikako da shvate da je vreme kolonijalizma proslo, da vise nisu najveci, najaci, najbolji, da ima mnogih drugih koji su u mnogim stvarima danas i bolji, neki i jaci, naki i pametniji, Sta vreme ove price kada je sve vise budala, idiota, kretena i inih takvih politicara u svetu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike