U trendu

Osuđen Poljak koji je osakatio radnika zato što je hteo zaostalu platu

Jedan Poljak, vlasnik gradjevinskog preduzeća osudjen je na 12 godina zatvora, zato što je radnika koji je tražio zaostalu platu odvukao u šumu, prebio, odsekao mu četiri prsta, izbo nožem i misleći da je mrtav, živog zakopao u plitkom grobu.

Poslodavca je danas sud u Radomu u centralnoj Poljskoj osudio na 12 godina zatvora, pomoćnika koji je bio saučesnik u pokušaju ubistva na 10 godina a obojica moraju prebijenom i osakaćenom 25-godišnjem Dominiku B. iz Katovica da isplate odštetu od 37.500 evra.

Mladić koga je preduzetnik Šimon F. zaposlio na crno na gradjevini u mestu Grujec, 40 kilometara južno od Varšave, početkom septembra 2013. godine zatražio je od poslodavca da mu isplati zaostalu platu, sumu od svega nekoliko stotina evra.

Kada je poslodavac to odbio, mladić je zapretio da će pozvati inspekciju za rad a na to su ga poslodavac i njegov pomoćnik Mateuš R. odvukli u šumu, prebili ga, naterali da iskopa plitak grob, izboli nožem i odsekli mu četiri prsta.

Misleći da je mrtav, zatrpali su ga i otišli, ali je mladić poslednjom snagom uspeo da se izvuče i dobaulja iz šume do puta, polunag i bos, sav okrvavljen i padne iscrpljen u jendek.

Očevici su se na sreću odmah zaustavili i pozvali policiju i hitnu pomoch a u bolnici su ga lekari operisali. Vozačima koji su se zaustavili da mu pomognu i pozvali hitnu  pomoch mladić je stalno  ponavljao „hteli su da me ubiju“.

Poslodavac poriče da ima veze sa zločinom ali njegov saučesnik priznao je krivicu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.