U trendu

Osumnjičeni za organizovanje napada nisu uhapšeni

Francuske vlasti su saopštile da osumnjičeni za organizovanje terorističkih napada u Parizu, belgijski džihadista Abdelhamid Abaud i begunac Salah Abdeslam, nisu uhapšeni u policijskoj operaciji u predgrađu francuske prestonice, dodajući da postoji mogućnost da su među ubijenima.

Antiteroristička policijska operacija započeta je rano jutros u Sen-Deniju, a završena je nakon što je uhapšeno sedam osoba u istrazi o napadima u Parizu, a dve osobe su poginule u toj operaciji, uključujući ženu koja se raznela bombom.

Francuski tužilac Fransoa Molin izjavio je da osumnjičeni za terorističke napade nisu među uhapšenima u današnjoj antiterorističkoj operaciji.

Molin nije isključio mogućnost da su osumnjičeni Abdelhamid Abaud i Salah Abdeslam ubijeni u policijskoj operaciji, dodajući da vlasti još nisu utvrdile identitet ubijenih u pariskom predgrađu Sen-Deni.

On je kazao da su najmanje dve osobe stradale u antiterorističkoj operaciji, ali da nije u „poziciji da kaže precizan i konačan broj osoba koje su poginule“.

Francuski tužilac je dodao da je policija ispalila 5.000 metaka pošto je otvorila vatru na skrovište napadača.

U nekoliko napada u Parizu u petak ubijeno je 129 ljudi, a više od 350 je povređeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.