U trendu

Otac Gojko: Mržnja i pretnje nisu izraz crkvenog učenja

PODGORICA – Govori mržnje i poruke pretnje koji ovih dana sa raznih profila i društvenih mreža idu prema pojedinim građanima Crne Gore, pa i prema grupama i institucijama – nisu i ne mogu biti izrazi crkvenog učenja niti ih Crkva podržava, poručio je namesnik podgoričko-kolašinski protojerej Gojko Perović.

Bez obzira što se neki od autora takvih poruka formalno ili slikovito “kite” crkvenim simbolima. Tako radeći oni vređaju samu Crkvu, a napadajući i vređajući ljude krše Božju zapovest koja glasi “ljubi bližnjega svoga kao samog sebe”, naveo je u izjavi za portal podgoričkog Dana otac Gojko.

Poručio je da svako izražavanje nasilja i netrpeljivosti narušava hrišćanski duh ljubavi među ljudima i predstavlja udar na interese Crkve.

„A prvi i naveći interes Crkve je da svi ljudi žive u ljubavi i međusobnom uvažavanju. Najpre se misli na one koji se zovu Hristovim imenom i koji jesu članovi Crkve, ali Crkva se moli i nastoji da bude mir među svim ljudima i u celom svetu“, bez razlike na veru ili naciju, poručio je otac Gojko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar