najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Otac ubice iz Orlanda: Nisam znao da mu je mržnja u srcu

Otac Omara Matina, koji je u gej klubu u Orlandu na Floridi iz vatrenog oružja usmrtio 50, a ranio 53 osobe, izjavio je da nije znao da njegov sin nosi “mržnju u srcu”.

Sedik Matin je u saopštenju upućenom narodu svog rodnog Avganistana naveo da ne razume zašto je njegov sin izvršio napad u subotu naveče u gej klubu “Pals” u Orlandu, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

On je rekao da je njegov sin bio “jako dobar dečak”, koji je imao ženu i dete, i dodao: “Ne znam zašto je to uradio. Nisam mogao da primetim da on nosi mržnju u srcu. Potresen sam.”

Sedik Matin je u ranijim obraćanima medija objasnio da se njegov sin jednom razbesneo kad je video dva muškarca u Majamiju kako se ljube.

Otac počinioca najvećeg masovnog ubistva u istoriji SAD je naveo i da ne zna zašto je njegov sin počinio takvo nedelo tokom islamskog svetog meseca Ramazana i dodao da sudbina homoseksualaca “nije u rukama ljudi”, jer samo Bog može da sudi.

Takozvana Islamska država, koja je saopštila da stoji iza napada u Orlandu, ranije je pozvala svoje pristalice da izvrše napade na Zapadu tokom Ramazana.

Sadik Matin je juče izjavio: “Izvinjavamo se zbog čitavog događaja. U šoku smo, kao i čitava zemlja”.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike