U trendu

Otkriven uzrok smrti saudijskog novinara?

Novinar Džamal Hašogi, koji je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, slučajno je zadavljen u nastupu panike, saopštila je agencija Rojters pozivajući se na visokog zvaničnika u saudijskoj vladi.
Agencija navodi da prvobitno nije planirano da se novinar ubije. Vlasti kraljevine poslale su u Tursku 15 ljudi da ubede Hašogija da se vrati kući. Na sastanku su počeli da mu prete, obećavali da će ga drogirati i oteti. Novinar je počeo da pruža otpor, otimao se i zvao pomoć, zbog čega su agenti uspaničili. Pokušali su da mu zapuše usta, ali su preterali, rekao je izvor.

Da bi sakrile grešku, ubice su Hašogijevo telo umotale u tepih, iznele iz ambasade u konzularnom automobilu i predale ga „lokalnom saradniku“, stanovniku Istanbula, kako bi se on otarasio tela.

Jedan od učesnika zločina izašao je iz konzulata u odeći pokojnika, kako bi kamere za video-nadzor zabeležile da novinar navodno napušta zgradu.

Saudijski novinar i dopisnik „Vašington posta“ Džamal Hašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.

Hašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)