U trendu

Otmičari se predali (video, foto)

Malteški premijer Džozef Muskat objavio je na Tviteru da su se predala dvojica otmičara aviona libijske kompanije „Afrikija ervejz“, koji je danas pod pretnjom bombom preusmeren ka Malti, gde je i sleteo.

„Otmičari su se predali, pretreseni su i odvedeni su u pritvor“, napisao je Muskat, koji je u pre toga tvitovao da su poslednji članovi posade aviona koje su otmičari držali kao taoce oslobođeni.

Malteški premijer Džozef Muskat objavio je na Tviteru da su u avionu libijske kompanije vAfrikija ervejz“, koji su otmičari danas preusmerili ka Malti, gde je i sleteo, nakon oslobađanja talaca verovatno ostala samo dvojica otmičara i deo posade letelice.

Muskat je prethodno objavio na toj društvenoj mreži da je pušteno 109 putnika i deo posade. On je ranije na Tviteru naveo da je među putnicima otetog aviona i beba.

„Ustanovljeno je da je na letu ’Afrikije‘ 111 putnika u letelici. 82 muških, 28 ženskih osoba i jedna beba“, napisao je Muskat.

Jedan od dvojice otmičara aviona kazao je za libijsku televiziju da je vođa progadafijevske stranke. Rojters prenosi i izjavu neimenovanog libijskog poslanika koji je razgovarao sa jednim od putnika da su otmičari zahtevali osnivanje progadafijevske stranke u toj zemlji. Kako Rojters prenosi pisanje lista „Tajms of Malta“, u avionu „erbas A320“ sa 118 ljudi nalazila su se dvojica otmičara koji su pretili da će razneti letelicu.

​Malteški premijer Džozef Muskat na Tviteru je napisao da je informisan o „potencijalnoj otmici“ i da su „bezbednosne i spasilačke operacije spremne“.

„Tajms of Malta“ piše da je otmičar, koji tvrdi da ima ručnu bombu, pristalica ubijenog libijskog vođe Muamera el Gadafija i da je kazao da je spreman da pusti sve putnike iz aviona ukoliko budu ispunjeni njegovi zahtevi, ali za sada nije poznato šta je tačno tražio.

(Sputnjik)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.