U trendu

Otpušten reditelj filmova Čuvari galaksije zbog neprimerenih tvitova

Reditelj filma „Čuvari galaksije 3“ Džejms Gan otpušten je zbog starih tvitova u kojima se šalio na teme kao što su pedofilija i silovanje.

„Uvredljive sadržaje i stavove koji su otkriveni na Džejmsovom nalogu na Tviteru nemoguće je braniti, oni se ne poklapaju sa vrednostima našeg studija, pa smo prekinuli sve poslovne odnose sa njim“, saopštio je predsednik kompanije Volt Dizni Alan Horn.

Od početka scenarista i reditelj fimova franšize „Čuvari galaksije“, Gan je od tog Marvelovog opskurnog stripa napravio komičnu svemirsku operu sa retro muzikom, koja je postala veliki hit. Dva filma iz ove franšize su do sada u svetu zaradila više od milijardu i po dolara.   

Gan se juče nakon otpuštanja zbog starih tvitova izvinio i izneo slične stavove kao na Tviteru dan ranije.

„Moje reči od pre gotovo deceniju bile su potpuno neuspeo i nesrećan pokušaj da budem provokativan. Već dugo godina žalim zbog njih, ne zato što uopšte nisu bile duhovite, zato što su bile glupe, neuvidjavne i što sigurno nisu bile provokativne, kako sam se nadao, već i zato što one ne odražavaju mene kakav sam danas“, izjavio je Gan.
 
Dizni nije najavio ko će zameniti Gana na mestu reditelja „Čuvara galaksije 3“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar