Otvorena birališta u drugom krugu izbora za predsednika

KIJEV – U Ukrajini su jutros otvorena birališta u drugom krugu predsedničkih izbora, a glasači biraju između aktuelnog šefa države Petra Porošenka i njegovog protivkandidata, komičara Volodimira Zelenskog.

Očekuje se da glasačka mesta budu otvorena do 17 sati po srednjeevropskom vremenu i prvi rezultati očekuju se kasnije večeras, dok će potpuni preliminarni rezultati biti objavljeni u ponedeljak, prenela je agencija AP.

Zelenski po anketama javnog mnjenja ima znatnu prednost u odnosu na Porošenka.

U prvom krugu izbora, Zelenski (41) osvojio je 30 odsto glasova, dok je Porošenko (53) dobio poverenje samo 16 odsto birača. Porošenko je svog protivnika u debati optužio za nedostatak političkog iskustva koje je, kako smatra, neophodno da bi se Ukrajina održala na njenom prozapadnom kursu i sprečila Rusija da je privuce nazad „u svoju orbitu“.

Zelenski, koji je popularnost stekao tumačeći lik predsednika koji se bori protiv korupcije u popularnoj TV seriji, na provokacije je odgovorio nazvavši predsednika „vukom u ovčijoj koži“ i optužio ga za endemsku korupciju u zemlji.

Komičar ističe da će da nastavi sa integracijom Ukrajine ka Zapadu.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    Zelenski, optužio Porošenka za endemsku korupciju u zemlji.

  2. Anonimni

    kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem ljudi, pranjem novca i prosjačenjem

Napišite komentar