U trendu

Otvorena Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru

DRVAR – Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović izjavio je na otvaranju Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da je prisustvo Srbije u toj opštini BiH najdirektnija veza i spona matice sa srpskim narodom koji živi na tim prostorima.

On je kazao da je glavna poruka koja se šalje otvaranjem te kancelarije da je Srbija sa srpskim narodom na tim prostorima i da u Srbiji imaju svoju maticu, prenose Nezavisne.

„Ova kancelarija je u funkciji približavanja nas njima i njih nama“, rekao je Odalović i dodao da će kancelarija osim administrativnih poslova, služiti i za ekonomsku, kulturnu i svaku drugu saradnju Srbije sa srpskim narodom na tom prostoru.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je da će Kancelarija biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH sa maticom Srbijom.

„Nadam se da će se raseljena lica vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad kao što je uvek i bio“, istakao je on.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje Kancelarije konzulata Srbije u Drvaru još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zagarantovan i dodala da je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička opština od danas i zvanično mjesto okupljanja srpskog naroda.

Odluku o otvaranju konzularne kancelarije Srbije u Drvaru donela je Vlada Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.