U trendu

Ovako izgleda jedan Trampov dan: Neke stvari će vas iznenaditi

U glavnoj spavaćoj sobi Bele kuće svetla se svakog jutra pale u 5.30. Baš u to vreme budi se i američki predsednik Donald Tramp.

Odmah nakon buđenja Tramp uključuje televizor, prvo gleda vesti Si-En-En-a, zatim sledi „Foy$Friends“, a onda i emisija „Morning Joe“ na MSNBC-ju.

Sve to vreme Tramp je u krevetu. Dok prati televizijski program, obavlja svoju omiljenu aktivnost – tvitovanje.

Na osnovu izjava njegovih savetnika, čini se da Tramp nije baš shvatao koja je uloga predsednika SAD-a, kao ni njegova zaduženja, prenosi Večernji list.

„Prvih nekoliko dana vikao je na sve oko sebe, čak i na senatore dok ga nisu ‘spustili na zemlju’. Mnogi od senatora su mu stavili do znanja da ne rade za njega, kao ni da ih ne prekida u izlaganju. Nakon nekoliko ovakvih situacija koje su se ponavljale u prvih nekoliko meseci, predsednik je postao znatno odmereniji“, ističe jedan od izvora iz samog vrha Republikanske stranke.

Možda je snizio ton, ali nije promenio pristup poslu, dodaju sagovornici. Za njega je svaki dan nova bitka za samoodržavanje, uveren da mu je jedina briga da osujeti napore da ga izbace iz Bele kuće.

I pre nego što je preuzeo dužnost, saradnicima je sugerisao da na svaki dan administracije treba da gledaju kao na jednu epizodu TV šoua u kom je cilj poraziti suparnike.

„Sa 71-om godinom Tramp se neće promeniti. Možda će ostati ovakav kakav je, navike će verovatno zadržati“, rekao je Trampov zet i savetnik Džared Kušner, jedan od retkih imenovanih sagovornika.

Šta god radio, svaki dan u blizini mora da mu bude TV, ističu sagovornici i dodaju da američki predsednik gleda dnevno između četiri i osam sati televizijskog programa. Najčešće gleda Foks i Si-En-En, čak i kada su sastanci u toku, na TV mora da bude uključen iako je ton utišan da bi mogao da „baci pogled“ na traku sa vestima koje se pojavljuju u dnu ekrana.

Dnevno ispija i do 12 konzervi dijetalne Koka-kole. Njegov šef kabineta Džon Keli se trudi da mu ugovori što veći broj sastanaka kako bi što manje vremena provodio ispred TV-a. Uspeh je, kažu, polovičan.

Tramp na Kelija gleda kao na jedinu osobu od poverenja u čiju odluku ne sumnja i u koga ima mnogo poverenja.

Keli prevelik uticaj nema na Trampa jedino onda kada predsednik priređuje zabave, kada se slobodno kreće među zvanicama koje najčešće poziva, za razliku od prijema u Beloj kući gde goste poziva Keli.

Tramp je nakon objavljivanja ovog teksta u Njujork tajmsu napisao na Tviteru: „još jedna lažna priča kako Njujork tajmsa kako svakodnevno gledam televiziju od 4 do 8 sati“.

Mnogi pretpostavljaju da je u trenutku pisanja tvita ležao u pidžami, oslonjen na jastuke, upravo u vreme kada su priču komentarisali na jutarnjem TV programu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.