U trendu

Ovo je objavljena fotografija napadača u Mančesteru (foto)

Muškarac osumnjičen za samoubilački bombaški napad na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru identifikovan je kao 23-ogodišnji Salman Abedi, objavio je CBS Njuz.

Abedi je, kako se navodi, od ranije bio poznat britanskim vlastima.

Američki bezbednosni izvori navode, pozivajući se na britanske obaveštajne zvaničnike, da je Abedi rođen u Mančesteru 1994. godine i da su njegovi roditelji libijskog porekla.

Veruje se da je putovao vozom iz Londona pre napada, dodaju oni.

NJegovi roditelji emigrirali su iz Libije u London, pre nego što su se preselili u predgrađe Mančestera, gde su živeli najmanje 10 godina, navode zvaničnici, a prenosi Rojters.

Izvor iz američke vlade, koji nije imenovan, rekao je da istrazitelji pokušavaju da utvrde da li je Abedi putovao u Libiju i da li je tamo bio u kontaktu sa pripadnicima Islamske države.

Mančesterska policija saopštila je ranije danas da je uhapšen 23-godišnji muškarac u vezi sa bombaškim napadom u Mančesteru, javlja Bi-Bi-Si.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za sinoćnji samoubilački napad na koncertu američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, kada su poginule 22 osobe, a desetine povređene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.