U trendu

Pakistanska ministarka povukla tvit o Makronu i muslimanima

PARIZ – Pakistanska ministarka povukla je danas izjavu da predsednik Francuske Emanuel Makron tretira muslimane kao nacisti Jevreje u Drugom svetskom ratu.

Francuski ministar spoljnih poslova Iv le Drijan zatražio je od pakistanskih vlasti da povuku komentar koji je na Tviteru objavila pakistanska federalna ministarka za ljudska prava Širin Mazari.

Ona je posle spora Pakistana i Francuske o objavljivanju slika proroka Muhameda u francuskom magazinu što je izazvalo žestoke reakcije u muslimanskom svetu, prenosi Rojters.

„Makron radi muslimanima ono što su nacisti radili Jevrejima – muslimanska deca će dobiti identifikacione brojeve baš kao što Jevreji morali da nose žutu zvezdu na odeći radi identifikacije“, navela je Mazari u tvitu uz link za članak koji je pisao o tome.

Članak je međutim kasnije korigovan tako što je dodato da se ta ideja ako se primeni, odnosi na svu decu u Francuskoj, a ne samo muslimansku.

Posle protesta francuskog ministarstva spoljnih poslova Mazari je navela da je članak koji je citirala kasnije korigovan i da je stoga obrisala svoj tvit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.